31-05-11

Salt lake city, dag 2

Vandaag er eens van geprofiteerd om uit te slapen, na de korte nachten in Austin en Las Vegas was dit meer dan welkom, we verzamelden om 10h00 aan onze kamer om te gaan ontbijten, deze keer gingen we naar Dennys, waar we aten voor ontbijt en middagmaal samen. De ene koos voor een degelijke normaal amerikaans ontbijt de andere voor het iets grotere werk, ultimate omlet bvb.

DSCN3379.JPG

DSCN3380.JPG

Daarna gingen we op aanraden van de toeristische dienst richting Antelope Island, zo'n 45 min rijden van dowtown Salt lake city. Het is een eiland waar veel wild zit, onder andere antilopen, bizons, vogels, klein wild enz..., we hadden geluk omdat in het kader van memorial day er een klein festival bezig was van couwboys op het eiland, waar we met z'n allen van genoten.

DSCN3381.JPG

DSCN0089.JPG

DSCN0073.JPG

DSCN0077.JPG

Op de terugweg naar salt lake city, maakte mijn GPS plots een raar geluid, inderdaad we passeren aan een DQ, tijd om te stoppen voor een middag ijsje.

DSCN0092.JPG

Dan richting SLC, Dash was niet zo goed, kwam dit door de DQ??, nu we gingen richting hotel zodat ze wat kon rusten op haar bed, de rest ging richting State Capitol, rondrijden in Salt lake City, bezoek aan Best Buy, waar Patrick terug iets mocht kopen voor zijn vrouw, een nieuwe lens voor het fototoestel.

Na alles te hebben bezocht gingen we terug richting hotel, om Pascal en Dagmar op te halen om te gaan eten, de keuze viel op Long Star steakhouse, maar als we op het adres aankwamen waren het enkel kranen die we zagen staan, gebouw was plat gesmeten, dan maar richting Chilly's, de meesten kozen voor steak, andere kozen voor shrimps en ghislain ging voor fajitas, iedereen was meer dan voldaan.

DSCN0093.JPG

Nu nog gezellig op de kamer samen genieten van een biertje en een kaartje leggen en morgenvroeg vertrekken we richting Alpine, de volgende dagen zijn weer volledig in het teken van de natuur, tot dusver, we proberen de volgende dagen terug bij te posten.

05:55 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-11

Gevonden!!!!

Ja bij wonder niet zo ver van ons hotel een dairy queen, het heeft gesmaakt en niet alleen van mij!!

DSCN0062.JPG

Vanavond hebben we een buffet gedaan in een Golden Corral dit viel bij iedereen in de smaak.

DSCN0065.JPG

06:51 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-05-11

Wat sfeer foto's van gisteren in de NP en scenic byway 12

100_1842.JPG

100_1843.JPG

100_1845.JPG

100_1847.JPG

100_1852.JPG

100_1856.JPG

100_1869.JPG

23:54 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Aangekomen in Salt Lake City 29-05-2011

Vanmorgen om 9h00 vertrokken uit Beaver met een temperatuur van 57F, richting SLC, gelukkig hebben we gisteren de bergen gedaan en NP, want vandaag hangen de wolken bijna tegen de rijbaan, wat de zichten die we gisteren hadden vandaag niet meer te zien zijn. Het was een rit van een 350 km, onderweg nog gestopt om wat te shoppen en aangekomen in SLC eerst het visitor center opgezocht om wat documentatie op te halen, straks gaan we downtown wat gaan verkennen en een restaurant zoeken voor deze avond, James en Christel zijn vandaag 2 jaar getrouwd en wie weet worden we nog ....

Ons hotel die we geboekt hebben ligt in het midden van downtown wat natuurlijk ideaal is en met prive parking, hotel is dik in orde, mooi en goed onderhouden, de naam is Little America.

Vlug al een foto genomen van de state capitol van Utah, in Salt Lake City.

100_1874.JPG

23:44 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlug een berichtje uit Utah, Beaver.

Hallo, wegens het slecht internet in dit motel, zal ik geen foto's posten, de foto's zullen voor morgen zijn.

Vandaag een volledige dag in het teken van de natuur, vanmorgen vertrokken om 9h00 in Ceder city, historic dowtown bezocht en het visitor centrum. In het visitor centrum raden ze ons aan de senic byway 12 te nemen, vertrekkende vanuit Bryce canyon, dit was zeker geen slechte aanrader, de volledige dag in de natuur, zo'n 450 kilometer gereden vandaag.

We hebben tot op een hoogte van 3000 meter gereden en we zaten goed in de sneeuw, het was adembenemend, we vielen van de ene temperatuur in de andere vandaag het laagste dat we hebben gehad was 46F en het hoogste 85F, zeker een aanrader voor wie van de natuur houdt, ik probeer morgen de foto's te laten zien.

Morgen vertrekken we van Beaver naar Salt Lake City, zo'n goeie 350 km rijden, dan verblijven we 2 nachten in Salt Lake, hopelijk zal het weer wat meevallen, want ze geven regen, we zullen wel zien.

Nu iedereen amuseert zich rot in de groep, ik weet niet hoeveel foto's er al genomen zijn, maar ik denk dat het een 20 dubbele langspeelfilm zal worden.

Van ons de groeten aan iedereen en tot schrijft vanuit Salt Lake City.

Den Patten.

05:04 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-05-11

Terug online na afwezigheid

Hallo hier zijn we dan terug, in Vegas hadden we geen internet, maar in feite ook geen tijd, we waren al met een 5 tal uren vertraging toegekomen en de schrik van ons leven opgedaan een vrije val met het vliegtuig boven Vegas van de zeer sterke wind, was de eerste keer dat ik dit meemaakte en ik denk aan het geschreeuw die te horen was op het vliegtuig van veel mensen, al bij al zijn we toch veilig op de grond gekomen.

Nadat we in ons hotel zijn aangekomen, zijn we direct the strip opgetrokken, na een uurtje wandelen moest ik opgeven, de hevige pijn aan mijn voeten begon parten te spelen, de rest van onze groep ging verder gaan verkennen, Pascal wist ondertussen ook al een beetje de weg na zijn vorige bezoek. We hebben er 2 nachten geweest en toch alles kunnen bezoeken wat we wilden, dus Vegas was weeral geslaagd.

Vandaag 27/05 zijn we dan om 11h30 vanuit rental cars in Vegas vertrokken richting ZION NP, daar toegekomen hebben we de shuttle bus genomen om het park te gaan bezichtigen, wondermooi in één woord!, na zion doorgereden naar onze overnachting te cedar city, een mooi motel met mooie kamers, rond 21 uur zijn we gaan eten, dit was iets minder voor sommigen onderons, veel geld maar toch niet zo lekker.

Morgen staat Bryce canyon voor ons op het programma, hopelijk blijft het nog droog want ze geven voor de komende dagen geen mooi weer, maar wat we al hebben gehad kunnen ze ons niet meer afnemen.

DSCN0053.JPG

07:29 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-05-11

Vandaag vertrekken we naar Las Vegas

We zitten nu in de luchthaven van Austin te wachten, onze vluchten zijn gewijzigd en we hebben een vertraging van 2 uur, we vliegen niet naar Dallas omwille van stormen die over de omgeving trekken, we vliegen naar Los Angeles en dan naar Las Vegas.

Onze vlucht naar Los Angeles vertrekt om 12h20 en onze vlucht van Los Angeles naar Las Vegas om 16h15.

163.JPG

DSCN0046.JPG

DSCN0040.JPG

16:47 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-05-11

Day 4 Austin, Texas may 23 2011

Vandaag trekken we richting San antonio, een dagje Sea World, bezoek aan de oudste pub, The Alamo en The River Walk.

 

19:10 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-05-11

Day 3 in Austin, Texas

Vandaag is een lazy sunday, wat later opgestaan dan normaal want zaterdagavond was redelijk zwaar, ontbeten met mimosa (champagne + fruitsap), gezellig buiten ceuvelen in de tuin bij temperaturen van boven de 35 graden.

In de middag wilden de vrouwkes toch al eens gaan shoppen, Mario heeft ons dan ook naar een winkel gebracht voor cowgirls en cowboys, de eerst shopping centen gingen de deur uit, boots, hemden, hoed, enz...

Dan terug naar huis want we gaan om 18h30 naar de continental club om naar 2 optredens te kijken, met name Junoir Brown en Heybale, fantastische country music.

Maar eerst heeft mario voor ons queso gemaakt, verdomd lekkere dip saus met tostada chips.

Eenmaal in de continental club vliegen de dames erin, op de texan way, dansen, zingen, kortom amusement, de foto's spreken voor zich.

Nu zijn we ons aan het klaar maken voor een dag San antonio, sea world, the alamo, river walk, enz...

FSCN3324.JPG

DSCN3320.JPG

DSCN3321.JPG

DSCN3311.JPG

DSCN3316.JPG

DSCN3312.JPG

DSCN3323.JPG

15:45 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

22-05-11

Dag 2 in de muziek stad Austin.

Voor ons is dag 2 aangebroken, na een welverdiende nachtrust ten huize Gonzalez komt iedereen stilletjes aan wakker, zoals gewoonlijk redelijk vroeg, onze biologische klok staat nog op belgische tijd. Ons eerste Amerikaanse ontbijt was dan ook een feit, ondertussen werden de plannen gemaakt voor deze week, vanavond worden we uitgenodigd bij een muzikant thuis om te jammen in zijn tuin, morgen lazy sunday en 's avonds 2 optredens in de continental club, maandag gaan we naar San Antonio met een bezoek aan sea world en de riverwalk, dinsdag is shopping day for the lady's en voor Patrick en James is het een dag volledig in het teken van muziek, muziekwinkels gaan bezoeken, een fabriek waar ze gitaren maken en gaan repeteren met amerikaanse muziekanten, Pascal is nog aan het denken als hij meegaat als bodycard met de vrouwen of als hij zich ook in de muziek zal gooien.

Vandaag zijn we downtown Austin gaan bezoeken, onder andere de capitol, sixth street, coloradoriver, op sixth street zijn we in het oudste hotel van Austin even gaan verpozen want de temperatuur en de hoge vochtigheidsgraad is goed voelbaar (+/- 35 graden)

Eenmaal terug ten huize Gonzalez had iedereen nood aan een frisse douche, dan richting land and caddle steakhouse, de eerste biefstukken waren dan ook verorberd en ik moet zeggen ze waren heerlijk.

Volgende stop was in Patricks house, als we daar toekwamen zat het er al vol met muzikanten die kwamen jammen, amerikaanse, franse, spaanse, enz..., multicultureel dat we zeggen. De bacardi vloeide rijkelijk bij Jessie en Dagmar zeker en they drunk it the texan way "Austin Poor", 3/4 bacardi 1/4 cola. De jam party kon beginnen muzikanten liepen op en af om te spelen, plots zat ik ook zonder het zelf te weten tussen de muzikanten djembi te spelen, ik moet zeggen het deed me deugd om eens terug de fibes te voelen, de avond kon al niet meer stuk.

De terug weg naar het huis van Mario hebben we wat afgelachen in "The Van", Pascal kon plots geen nederlands en engels meer hij sprak alleen nog frans wat voor veel plezier zorgde.

Patrick, James en Mario hebben nog de nacht afgesloten op het terras buiten met een long star, rond 4 uur in de morgen was het tijd om te gaan slapen, we konden dan ook een mooie dag afsluiten, op naar de volgende.

100_1647.JPG

100_1638.JPG

100_1645.JPG

100_1649.JPG

100_1657.JPG

100_1658.JPG

100_1661.JPG

 

20:27 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-11

Goed en wel aangekomen in Austin, Texas

Hier wat nieuws van ons vanuit Austin, Texas.

Gisteren op tijd vertrokken vanuit Brussel naar New York en rustige vlucht van zo'n goeie 8 uur. Na de landing hadden we een goeie 3h15 om oze andere vlucht te halen, dit ging moeiteloos, immigratie, douane alles verliep perfect. Een groot geluk voor onze rokers was dat we de ingang van de luchthaven moesten passeren om terug in te checken, ze konden dus hun longen vullen met de lucht uit new york maar ook van hun sigarettje. De vlucht vertrok om 15h59, door omstandigheden hebben we meer dan een uur staan aanschuiven op de runway, al bij al zijn we toch op tijd geland in Austin, dit om 19h05 plaatselijke tijd, ik moet wel zeggen het was een bumpie flygt, we zijn door onweer gevlogen wat het heftig maakte. Eens in Austin was dit al allemaal vlug vergeten met zo'n goeie 30 graden, dit was een groot verschil vergeleken met New York zo'n 17 graden.

Het was terug een blij weerzien bij Mario en Michele, de eerste long stars werden een feit en ik moet zeggen ze smaakten na een trip van zo'n 22 uur. We zijn dan ook met gans de bende nog iets gaan eten in Austin, want de magen konden wat voedsel gebruiken.

Dus met de van en "KING ARTHUR" in de back genoten we van onze eerste rit door Austin. Op terras thuis nog wat nagepraat en iedereen begon stelselmatig te verdwijnen richting bed, Pascal, Patrick en Mario maakten eerst nog de frigo leeg en na zo'n 28 uur wakker zochten we ook ons bed op voor een welverdiende rust.

Vandaag was iedereen vroeg wakker tussen 8 en 9, straks gaan we wat inkopen doen en vanmiddag staat er een bezoek gepland downtown Austin. Vanavond zijn we uitgenodigd op een prive party van allemaal muzikanten, het beloofd er leuk te worden.

Zo voor zover de eerste berichtgeving, ik ga proberen om iedere dag iets te posten tot morgen, de bende en King Arthur.

100_1619.JPG

100_1623.JPG

100_1626.JPG

16:45 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

19-05-11

Morgen zijn we ermee weg voor een nieuw avontuur in de States!!

Morgen vrijdag 20/05/2011 verlaten we het belgisch grondgebied om 10:05 vanuit zaventem richting New York, luchthaven JF Kennedy voor een vlucht van 8h30 met een 757, vluchtnummer AA171.

imagesaa.jpg

757-1.jpg

Vanuit JF Kennedy hebben we dan nog een vlucht naar onze eindbestemming Austin, waar we tegen 7:14pm lokale tijd zullen landen, dit met vlucht AA695.

Het tijdsverschil met Belgie is op dat moment - 7 uren, dwz dat het in Belgie reeds 02h14 zal zijn.

We zullen dus terug een tijdje onderweg zijn om 05h00 vertrekken uit Nieuwpoort en om 02h14 landen in Austin, Texas, zo'n goeie 21 uur travellen.

Volgend bericht zal één zijn vanop Amerikaanse bodem, ik hoop tijd genoeg te vinden om foto's te posten en jullie te laten meegenieten van onze reis, tot mijn volgende post!!

Groeten van de reizigers, Jessie, Patrick, Pascal, Dagmar, Ghislain en Christel.

11:45 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-11

Onze volgende reis naar Amerika van 20/05 tem 09/06/2011

reisroute_geknipt.JPG

Vlucht Brussel -> New York -> Austin op 20-05-2011

Van 20-05 tem 25-05-2011: verblijf bij vrienden in Austin, Texas

Vlucht Austin -> Dallas -> Las Vegas op 25-05-2011

Van 25-05 tem 27-05-2011: verblijf in Las Vegas

Vertrek op 27-05 naar Cedar City, Utah. Via Nevada, Arizona naar Utah onderweg bezoek aan Zion NP

Overnachting in Cedar City op 27-05.

Vertrek op 28-05 naar Beaver, via Bruce Canyon NP.

Overnachting in Beaver, Utah op 28-05.

Vertrek op 29-05 naar Salt Lake City, verschillende stops onderweg, bij bezienswaardigheden.

Overnachting in Salt Lake City, Utah op 29/30-05. Verschillende bezoeken in de Stad Salt Lake City.

Vertrek op 31-05 naar Alpine, Utah, via Bear Lake en Bridger national forest.

Overnachting in Alpine, Utah op 31-05.

Vertrek op 01-06 naar West-Yellowstone, via Grand Teton NP en Yellowstone NP.

Overnachting in West-Yellowstone, Montana op 01-06.

Vertrek op 02-06 naar Cody, Wyoming, via Yellowstone NP.

Overnachting in Cody, Wyoming op 02-06.

Vertrek op 03-06 naar Gillette, Wyoming, via Big Horn en Buffalo.

Overnachting in Gillette, Wyoming op 03-06.

Vertrek op 04-06 naar Hot Springs, South Dakota, via Devils Tower, Rapid City (mont Rushmore), Custer. 

Overnachting in Hot Springs, South Dakota op 04-06.

Vertrek op 05-06 naar Cheyenne, Wyoming, via Nebraska (Sioux) en Glendo reservoir.

Overnachting in Cheyenne, Wyoming op 05-06.

Vertrek op 06-06 naar Denver, Colorado, via Rocky Mountain NP, Grand Lake, Arapaho national forest, Idaho springs.

Overnachting in Denver, Colorado op 06/07-05.

Vlucht naar Brussel vanuit Denver via Chicago, naar Brussel op 08-06.

Aankomst te Brussel op 09-06-2011.

 

14:50 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |