02-06-11

Vandaag Alpine, Wyoming naar West-Yellowstone, Montana

Vanmorgen vertrokken we uit onze resort in Alpine, deze verblijfplaats zal ons zeker bijblijven, zo'n propere en mooie verblijfplaats hebben we nog niet veel tegengekomen.

Richting Grand teton NP, eerst even langsgaan bij het visitorcenter om extra info op te halen, omdat we in de krant hadden gelezen dat bepaalde routes in Yellowstone onderbroken zijn.

Grand teton NP is zeker een aanrader een must voor natuurliefhebber, fotograaf of trekker, hier komt men van alles tegen van wildlife en schilderachtige omgevingen.

Onderweg in grand teton bezochten we ook een museum van de indianen, in dit museum was er een indiaanse juwelen aan het maken, de vrouwkes waren direct verkocht en sponserden zo de vrouw, die absoluut een eigen mening had over de gronden die eigenlijk toebehoren aan de indianen.

Wildlife die we tegenkwamen, bizons, elk, chickmunks, moose, fisheagle, canadeze gansen, sandhill crane, er was in het infocenter ook melding van de zwarte beer en de grizzly beer, maar deze hebben we voorlopig nog niet tegengekomen misschien morgen.

Na het grand teton np, reden we Yellowstone binnen en we zullen het geweten hebben, kilometers zagen we niets anders dan 2 muren van sneeuw naast ons, wat het park volledig in het wit legde, pas toen we daalden richting de geizers verdween ook de sneeuw, nog een probleem is dat we het park niet volledig kunnen bezoeken, er zijn namelijk rostverschuivingen geweest dit weekeind en daardoor zijn belangrijke wegen afgesloten, ook de weg die wij morgen moeten nemen richting Cody is ook afgesloten, die is maar voor 2 uurtjes per dag open, dit van 8 pm tot 10pm, dwz dat we morgen maar ten vroegste het park uit kunnen om 20h00.

Toegekomen in ons hotel en net op onze kamer gaat het brandalarm in het hotel af, als ik op de gang kom is het precies een brandgeur die uit de deur rechtover onze kamer komt, housekeeping staat op de deur, het volledige hotel gaat naar buiten om te verzamelen zoals het hoort, de lokale brandweer komt ook ter plaatse, ze moesten van niet ver komen want de firestation was rechtover het hotel. Ik kon het dan ook niet laten om eens met de firefighters te gaan praten, het was blijkbaar een waterverwarmer die vuur had gevat, na een 15 tal minuten mocht iedereen terug het hotel binnen, zo kon ik nog wat verder praten en wat foto's nemen met de gasten.

Deze avond is de keuze gevallen om pizza te gaan eten, de baas van het pizzahuis was een zuid-afrikaan van engelse afkomst, dus ook hier werd er terug gepraat over europa, hij radde me aan om morgen zeker eens naar de lokale luchthaven te gaan, want daar zijn de firejumpers gehuisvest en ik moest zeker eens langsgaan om een T-shirt, ik ga dit dan ook inplannen morgen.

Zo nu zijn we terug op de kamer om samen een pintje te drinken en een kaartje te leggen na terug een zeer geslaagde maar lange dag, morgen nog een dagje in Yellowstone en dan morgenavond doorrijden naar Cody, de stad van Buffalo Bill.

Tot morgen!

DSCN0096.JPG

DSCN0099.JPG

DSCN0108.JPG

DSCN0110.JPG

DSCN0113.JPG

DSCN0123.JPG

DSCN0139.JPG

DSCN0150.JPG

DSCN0151.JPG

DSCN0154.JPG

DSCN0155.JPG

DSCN0156.JPG

DSCN0111.JPG

07:35 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hallo,

A zo te zien is da doar super!
Veel plezier en leute, we gon zeker bluven volgen op je blog.

Groetjes an iedereen

Patrick & Kiki

Gepost door: Patrick & Kiki | 02-06-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.