03-06-11

Rit van West-Yellowstone naar Cody, Wyoming.

Vandaag hebben we eens wat langer geslapen, zo'n reis is niet alleen boeiend maar kan ook vermoeiend zijn, daarom moet men ook eens iets wat langer slapen, wat we vandaag hebben gedaan. Om 09h30 was het verzamelen op de kamer van Patrick, gezamelijk een eigen ontbijt gemaakt, valiezen in de wagen en klaar voor een nieuwe dag. Eerst gaan we winkelen om onze frigobox terug aan te vullen met drank en eten voor onderweg. Daarna wil iedereen nog wat gaan shoppen (dikke truien kopen) want als we wakker werden was het aan het sneeuwen en een zeer harde wind, wat het zeer koud maakte 38F.

Daarna zijn we in West-Yellowstone naar een Bear and wolf discovery centrum geweest, we kregen daar een uitgebreide uitleg over de roofvogels (met echte vogels die we konden bewonderen) en in het park konden we beren en wolven gaan bekijken en fotograferen, want dit waren de enige dieren die we nog niet hadden kunnen vast leggen.

Daarna gingen we terug yellowstone NP binnen voor ons tweede bezoek aan het park en de routes die we nog niet hadden gedaan, bij het binnengaan van het park, vroeg ik nog even de toestand van de routes en we hadden geluk de noorderkant van het park was vrijgemaakt, we moesten dus niet wachten tot 20h00 om het park te kunnen verlaten richting Cody, maar met een omweg van zo'n 30 miles konden we doorrijden naar onze volgende bestemming, Cody.

In het park hebben we terug fenomenale zichten gekregen en terug een heleboel wildlife mogen aanschouwen, enkel de bizons zorgden ervoor dat het verkeer meerdere malen vast kwam te zitten, omdat zij de rijbaan in hun beslag namen om zich te verplaatsen van hun grasgronden, je kan ze het niet kwalijk nemen natuurlijk, dit is hun leefgebied en dat dienen we te respecteren.

Eenmal buiten het park nemen we een scenic highway met de naam "Chief Joseph", wat we daar terug te zien kregen was adembenemend, ik denk dat we de 4 seizoenen hebben tegen gekomen.

Na vandaag terug een kleine 250 km te hebben gereden kwamen we aan in Cody, een cowboy stadje en dat konden we zien bij aankomst er was juist een straat vuurgevecht gestart, als toeristisch attractie, dus we hadden geluk dat we dit nog konden meepikken. De vouwen zijn nog het stadje gaan verkennen vanavond, terwijl de mannen een onderonsje op de kamer doen, met het nodige vocht natuurlijk.

Voor morgen staat de rit Cody- Gillette voor de boeg, zo'n rit van 390 km, maar voor we vertrekken gaan we eerst nog Old trail town, Buffalo Bill dam en Vets park gaan bezoeken.

Tot morgen voor volgend verslag Patrick.

DSCN0160.JPG

DSCN0161.JPG

DSCN0165.JPG

DSCN0170.JPG

DSCN0173.JPG

DSCN0171.JPG

DSCN0174.JPG

DSCN0175.JPG

DSCN0176.JPG

DSCN0177.JPG

DSCN0178.JPG

DSCN0180.JPG

DSCN0182.JPG

DSCN0183.JPG

DSCN0184.JPG

DSCN0187.JPG

DSCN0188.JPG

DSCN0189.JPG

05:14 Gepost door Den Patten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.